CONCIËRGE

Ontmoet het gezicht van ons Collectief, het is De Conciërge. Ontstaan samen met onze school en nu de bewaker en het gezicht van het Collectief Achterom. Waar De Conciërge is wordt gewerkt aan alles wat de wereld mooi maakt. 

collectiefachterom@gmail.com


TINUS D FREAKY STEEL

Mechanisch kunstenaar, autodidact en bedenker van Freaky Steel. Zijn werk is internationaal terug te vinden waar er behoefte is aan freaky shit!

www.freakysteel.com


ANK HAISMA

Beeldhouwster die werkt met een scala aan materialen. Of het nu prachtig marmer is, klei rechtstreeks zelf gewonnen uit de grond of het meest delicate porselein. Ank kan er wat mee.

ankhaisma@gmail.com


JORG DE VOS

Comic artist en kunstschilder. Wereldberoemd in de graphic novel scene voor zijn werk in Storm en Metal Hurlant. Er is geen mystiek, fantasy of sci-fi verhaal dat hij niet perfect kan verbeelden.

Jorg de Vos


STHOM.

STHOM. is beeldend kunstenaar, autodidact en zelfbenoemde wandelende ideeënfabriek. Hij gaat de confrontatie aan met wat hij stom vindt. Zo bouwt hij een fijnere wereld.

sthom.nl


VIVIAN ROZENBEEK

Beeldend kunstenaar. Ze werkt met minimale middelen om een stukje schoonheid te creëren dat tot nadenken stemt. Een gebalanceerde vorm van werk met contrast in materialen.

Vivian Rozenbeek


TOMMIE ROOS

Audio artiest, sound designer, rapper, producer en onderdeel van Wallplug. Vanuit zijn inspiratiebronnen als MF Doom gegroeid in een divers rapper.

Tommie Roos


KARIANNE REGTER

Theatermaker, regisseur, actrice, docent, productie begeleider. Alles wat belangrijk is binnen theater, wil Karianne zoveel mogelijk met anderen delen.

Karianne Theater Producties


JAAP STIEMER

Zijn ruimte aan het Achterom is al het zesde atelier van Stiemer in Hoorn. Hij tekent en schildert er nieuwe mensen en werelden om te verkennen, maar ook muziek en performances kunnen er worden voorbereid. Jaap Stiemer exposeert in Nederland en daarbuiten.

jaapstiemer.nl


MARTIJN AERTS

Tekenmachinist die samen met zijn tekenmachines beweging omzet in zijn werk. Op voettocht naar Rome verbeeld in zijn tekeningen, met een bid machine of een cultural probe. Zijn werk blijft fascineren.

voorspraak.com


EVELINE AGEMA

Theatermaker, actrice, artistieke kern Poolse Vis en regisseur. Op en rond het podium volledig op haar plek. Dit deelt ze ook in haar workshops.

Eveline Agema


CAREL BROUWERS

Carel is multidisciplinair kunstenaar maar in zijn atelier werkt hij voornamelijk in detail met olieverf. Het legt de meest bekende gezichten uit de geschiedenis en de omgeving vast op het doek, maar ook het podium staat hem erg goed. 

Carel Brouwers


ALEXANDRA VERWOOLDE

Keramist: van huis uit ingenieur, bedenkt en maakt beelden, geeft workshops en trainingen. Klei is oer. De basis: het hoeft niet te kunnen, de lijn moet goed zijn, die is leidend. Kenmerkend zijn ingewikkelde dames en Delfts blauwe items met een twist.

alexandraverwoolde.com


THOMAS FRANKE

Fotograaf en verhaal verteller. Gebruikt zijn fotografie om series te maken die vanuit zowel een goed verhaal of kleur opvallen. Grafisch is het woord!

Thomas Franke Fotografie


ONNO ROOS

Mixed media kunstenaar en onderdeel van Wallplug. Altijd aan het schetsen of schilderen in zijn super herkenbare stijl. Gericht op gebalanceerd en grafisch werk.

Onno Roos


MARIAN DAEMS

Keramist. Ze maakt objecten opgebouwd uit plakken klei gebaseerd op het dagelijks leven gecombineerd met een humoristische fantasie. Kenmerkend zijn de verschillende soorten klei, texturen en glazuren. De klei blijft altijd zichtbaar, want die moet kunnen ademen en niet verdwijnen onder een dikke laag glazuur.

mariandaems.nl


DAPHNE KOOPMAN

Multidisciplinair, conceptueel en vertellend. Zolang het verhaal en het idee maar fascinerend genoeg zijn!

daphne@koopman.eu


RAY HEERE

Commerciële (AI) kunstenaar en 3D ontwerper. Vanaf de vroege jaren tachtig actief in de digitale wereld. Ray staat onder contract bij Art Licensing International, een kunstagentschap uit de VS dat zijn werk wereldwijd vertegenwoordigd.

rayheere.com